Előzetes és program

A nagysikerű MX3 világbajnokság után bő 10 évvel újra Motocross kontinensviadalt rendez Magyarország. A 2017. július 8-9-én, Kiskunlacházán megrendezésre kerülő Motocross Európa-bajnokság az idei sorozat utolsó fordulójaként bajnokavató esemény lesz a felnőtt kontinentális Open, valamint a junior 65cc és 85cc Délkelet Európa zóna kategóriákban.

A nagyok 7, a kicsik 5 versenyen vannak már túl, így a mezőny csöppet kiszelektálódott a szezon eleje óta, viszont a bajnoki pontállás alapján még mindig éles a harc az Open, 85cc és 65cc géposztály 2017-es motocross bajnoka címéért. A nevezés pillanatnyi állása szerint 10 ország 60 élversenyzőjét várják Kiskunlacházára a hétvégén. A mezőnyben szép számmal képviselteti magát a magyar delegáció. A junioroknál Zanócz Noel, Béres Szabolcs, Técsi László és Kovács Ádám Zsolt a bajnokság dobogójáért küzdenek. A felnőttek között Déczi Balázs, Hugyecz Erik, Pergel Márk, Szvoboda Bence és Varga Imre célja pedig minél jobban megnehezíteni az MX EB éllovasok dolgát. Bár az ukrán válogatott feltett szándéka kisajátítani a pódiumot, a cseheknek akad még bőven hozzáfűznivalójuk. A névsort és az idei teljesítményeket elnézve, mindenki a legjobb formáját hozza Kiskunlacházára, ami garancia a hajmeresztő összecsapásokra, és hihetetlen crossozásra a terep, ember és gép képességeinek legvégső határán.

A Kiskunlacházi Motocross Pálya Budapesttől 40 km-re található, az 51-es úton érhető el. A patinás pálya sík terepen fekszik, az 1800 m hosszú nyomvonalat 15 ugrató és 17 kanyar tarkítja. Kibővített, felújított depó, és megnövelt nézőtér várja a kilátogatókat. Jegyek a rendezvény ideje alatt a helyszínen kaphatók. Az első edzések július 8-án, szombaton 9:30-kor kezdődnek, majd 14:15-től zajlanak a kvalifikációs futamok. Július 9-én, vasárnap 8:30-tól Warm Up, és a 11:00 órai megnyitó ceremóniát követően indulnak a versenyfutamok 11:30-tól 17:30-ig. A szünetekben sem lesz teljes csönd: a STIHL Timbersport favágó bemutatója fogja elkápráztatni a nézőket.

Ha az időjárás kegyes marad hozzánk, kicsit felhős, 30°C körüli nyári hétvégének nézünk elébe. Most szombaton és vasárnap tehát várunk a Kiskunlacházi Motocross Európa-bajnoki fordulóra mindenkit, akit bizserget a motorzaj és szédít a benzingőz, mert páratlan versenyben lesz része!

A program letölthető innen.

July 4, 2017