STIHL Timbersports Show

STIHL TIMBERSPORTS SERIES

Az igazi extrém sport

A crossmotorok mellett egy másik kétütemű is hallatni fogja Kiskunlacházán a hangját vasárnap. A STIHL Timbersports világbajnoki magyar válogatottja 2 x 20 perces bemutatóval ad ízelítőt a professzionális fakitermelés extrém sportjából.

A STIHL TIMBERSPORTS® Series egy nemzetközi fakitermelő versenysorozat elnevezése. Ez a sportág elitosztálya, nem indokolatlanul: a versenyeken a legjobb versenyzők mérik össze tudásukat, a versenyekre kilátogatók száma itt a legnagyobb, valamint a legtöbb médiafigyelmet is ez a versenysorozat kapja.

A STIHL TIMBERSPORTS® Series versenyein hat versenyszámban mérhetik össze tudásukat a versenyzők – kivételt képeznek a csapat- és a Champions Trophy versenyek, melyek négy versenyszámból állnak. Ezek nagyfokú technikai tudást, precizitást és erőt igényelnek. A fordulókon a legtöbb pontszámot elért versenyző lesz a győztes, így az indulóknak nem elég egy versenyszámban jól teljesíteniük: a verseny időtartama alatt a fejsze és fűrész tökéletes kontrollálása, valamint kiváló erőnlét és kitartás szükséges. A sportolóknak a négy farönk darabolásához akár egy perc is elég, így a nézők valódi kihívás és dinamikus versenyzés tanúi lehetnek.

Forrás: STIHL weboldal és Timbersport portfólió
June 13, 2017